چگونه از نگهداری ایمن گوشت اطمینان حاصل کنیم؟
هر عنصر ذخیرهسازی گوشت به اندازه مورد بعدی مهم است و دانستن بهترین روشها برای نگهداری محصولاتتان، چه تازه و چه منجمد، برای کسبوکار شما ضروری است.
این راهنما به روشهای مختلفی میپردازد که میتوانید اطمینان حاصل کنید که گوشت شما برای محصولات با کیفیت بالاتر ذخیره میشود، مهم نیست که غذاخوری، صاحب رستوران، سوپرمارکت یا توزیعکننده باشید.
دما مورد نیاز برای انجماد سریع محصولات
بسته به اینکه آیا قصد دارید گوشت خود را سرد یا منجمد نگه دارید، به دمای مورد نیاز محصول شما بستگی دارد. از نظر قانونی، دمای -18 درجه سانتیگراد برای همه محصولات منجمد مورد نیاز است، اما این حداکثر مطلق است، به این معنی که دماهای پایین تر از این امن ترین گزینه هستند.
برای کالاهای سرد، دمای 4 درجه سانتیگراد و کمتر به عنوان "منطقه امن" برای نگهداری گوشت سرد در نظر گرفته می شود، اما مانند انجماد، دمای سردتر ممکن است آرامش بیشتری را به همراه داشته باشد. علاوه بر تنظیم، دماهای پایین تر مزایای دیگری مانند زمان نگهداری طولانی را نیز ارائه می دهد.
زمان نگهداری ایمن برای گوشت در سردخانه
اگر از انبار سرد برای انجماد استفاده کنید، می توانید عمر گوشت تازه خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. این باعث ایجاد تعدادی مزیت مانند توانایی افزایش سهام و دامنه محصولاتی که می فروشید و همچنین افزایش سودآوری از طریق کاهش ضایعات می شود.
زمانهای ذخیرهسازی زیر یک دستورالعمل تقریبی برای انواع گوشتهای معمولی ارائه میدهد، اما زمان ماندگاری گاهی اوقات میتواند متفاوت باشد. شرایط نگهداری نامناسب و نوسانات دما می تواند ماندگاری گوشت خام را کاهش دهد، بنابراین همیشه موجودی خود را به طور منظم بررسی کنید و اگر چیزی درست به نظر نمی رسد به حواس خود اعتماد کنید.
میزان ماندگاری گوشت در دمای زیر 18- درجه سانتی گراد
گوشت گاو - 12 ماه
گوشت چرخ کرده گاو - 6 ماه
بره - 12 ماه
گوشت خوک - 8 ماه
گوشت گوساله - 10 ماه
سوسیس - 6 ماه
هنگام نگهداری گوشت در دمای 4 درجه سانتیگراد و کمتر، ماندگاری به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و در صورت استفاده از سردخانه در رستوران ها یا در رویدادهای پذیرایی باید این را در نظر گرفت.
گوشت های معمولی مانند گوشت گاو، گوشت خوک، بره و سوسیس معمولاً بین 3 تا 5 روز در این دماها دوام می آورند. گوشت چرخ کرده، کله پاچه و طیور عموماً مدت زمان ماندگاری کمی کمتری دارند و حداکثر 3 روز است.
باز هم، استفاده از بینایی و بویایی شما اغلب بهترین نشانه ای است که نشان می دهد آیا یک محصول برای مصرف بی خطر است یا خیر، اما گاهی اوقات فساد آن به راحتی قابل تشخیص نیست. همیشه به تاریخ های تایید شده فروش پایبند باشید و اگر نمی توانید مطمئن باشید که یک محصول برای مصرف بی خطر است، آن را سرو نکنید یا آن را نفروشید.
بهترین روش ها برای بسته بندی محصولات فریز شده
بستهبندی و تکنیکهای خوب بستهبندی به حفظ و محافظت از کالاهایی که ذخیره میکنید کمک زیادی میکند و یک نیاز مهم برای نگهداری ایمن گوشت در سرد است. همه گوشت ها باید به صورت جداگانه در بسته بندی های محکم و بدون سوراخ یا پارگی بسته بندی شوند.
بررسی عیوب بسته بندی قبل از انتقال به سردخانه مهم است، زیرا نشت می تواند منجر به آلودگی متقابل و فساد گوشت شود که هر دو منجر به ضایعات و از دست دادن سود می شود.
یکی دیگر از روشهای مؤثر برای بسته بندی ، قانون «اول در اولین خروج» برای محصولات جدید است. این روش امروزه برای اکثر مشاغلی که در صنایع غذایی کار میکنند رایج است و اگر کسبوکار شما قبلاً از این امر پیروی نکرده است، باید در اسرع وقت اجرا شود.
اگر در حال حاضر رویه مشابهی دارید، اطمینان حاصل کنید که برای به حداقل رساندن ضایعات و بهبود ایمنی در واحدهای سردخانه شما به درستی اجرا شده است.
روش نگهداری گوشت و مرغ در سردخانه یا اتاق سرد
نگهداری ایمن گوشت با نگهداری و آماده سازی ایمن شروع می شود. به همین دلیل است که اگر گوشت را در دمای اتاق رها کردهاید، هرگز فریز یا سرد نکنید. طولی نمی کشد که گوشت به دمای بالقوه مضر می رسد که در آن باکتری ها می توانند رشد کنند و گوشت را به طور بالقوه برای مصرف ناامن می کند.
در صورت انتقال محصول از یک واحد سرد به واحد دیگر، قرار گرفتن در معرض دمای محیط باید همیشه به حداقل برسد. بررسی مداوم و بهبود فرآیندهای عملیاتی تقریباً مطمئناً کیفیت گوشت در سردخانه را بهبود می بخشد.
مگر اینکه قصد استفاده از گوشت را داشته باشید، هرگز نباید آن را برای مدت طولانی از انبار سرد خارج کنید.
سرویس های دوره ای و نگهداری از سردخانه و قطعات آن
نگهداری در یخچال و فریزر یکی دیگر از نیازهای فوق العاده مهم برای نگهداری ایمن گوشت در سرد است. واحدهای با کیفیت بالا برای دوام ساخته شدهاند و به ندرت با مشکل مواجه میشوند، اما اگر روشهای نگهداری و بازنگری صحیح انجام نشود، ممکن است کارایی واحد سردخانه خود را به خطر بیندازید.
چند نکته برای نگهداری سردخانه:
به طور مرتب نوسانات دما را بررسی کنید. اگر چیزی درست به نظر نمی رسد، فوراً با یک مهندس تماس بگیرید و مشکلات احتمالی را قبل از اینکه منجر به آلودگی مواد غذایی یا هدر رفتن مواد غذایی شود، حل کنید.
سردخانه خود را در محلی قرار ندهید که احتمال دارد فن ها به هیچ وجه مسدود شوند. این می تواند باعث داغ شدن بیش از حد فن، آسیب رساندن به دستگاه و گرم شدن دمای داخلی شود.
اطمینان حاصل کنید که تمیز کردن عمیق معمولی بخشی از نگهداری سردخانه شما است
روال عادی برای کاهش خطر آلودگی متقابل و تجمع باکتری. واحدهای ذخیره سازی سرد گوشت شما را در دمای ایمن و ثابت نگه می دارند، اما این به شما بستگی دارد که استانداردهای ایمنی و بهداشتی را رعایت کنید