هيدروپونيك
هيدروپونيك بسيار پرطرفدار و واژهايي زيبا كه خلاقيت انسان را در كشت علوفه بدون خاك به نمايش ميگذارد.
كشتي كه در سطح جهاني از استقبال گسترده كشاورزان و دامداران برخوردار است.
تعريف هيدروپونيك:
https://parsanat.com/what-is-hydroponic-forage/
بهترين تعريف هيدروپونيك يا كشت بدون خاك، همان سبزه عيد است كه ما ايرانيان به مباركي آغاز سال جديد و شكفتن شكوفهها سبزهايي هر چند كوچك و معمولا از گندم آماده و سفره هفت سين را تكميل ميكنيم.
معناي لغوي هيدروپونيك
هيدروپوينك از دو واژه يوناني به نامهاي هيدرو (hudor) يعني آب و پونوس (ponos) به معني كاشت تشكيل شده است. يعني كشتي كه براي رشد گياهان تنها به آب نياز داريد.
يادآوري كنيم كه واژه هيدروپونيك نخستين بار در سال ۱۹۲۹ توسط فردي به نام دكتر گريك، استاد دانشگاه كاليفرنيا استفاده شد و به مرور شناخت مردم كشورهاي مختلف از جمله ايران از اين نوع كشت بيشتر شد.
چه محصولاتي را ميتوان با روش كشت بدون خاك توليد كرد؟
با روش هيدروپونيك ميتوان محصولاتي مانند گندم، ذرت، يونجه، شبدر، يولاف، سورگوم و مخصوصا جوانه جو را توليد كرد
انواع سبزي ها
علاوه بر محصولات فوق ميتوان انواع سبزي ها، فلفل ها و انواع گلها وگياهان زينتي بويژه گل اركيده را با استفاده از اين روش كشت كرد.
انواع گياهان علفي
كشت خيار، كلم، كاهو، گوجه فرنگي، بادمجان و انواع گياهان علفي به روش هيدروپونيك از ديگر محصولاتي است كه ميتوان نام برد.
ناگفته نماند كه در بعضي مناطق ميتوان با همين روش تربچه، چغندر، هويج و حتي موز توليد كرد.
تكنولوژي و سرعت رشد آن بركات زيادي براي بشر به وچود آورده است و تنها كافي است كه با مطالعه و تحقيق بيشتر سرعت پيشرفتمان را بيشتر كنيم.
آموزش كشت هيدروپونيك:
نخستين اقدام يا مرحله اول:
اولين اقدام بعد از گرفتن مشاوره و انتخاب محصول و محصولاتي كه ميخواهيد با اين روش كشت كنيد، خريد تجهيزات مورد نياز كشت هيدورپونيك است.
تجهيزاتي مانند:
سيني كشت علوفه هيدروپونيك به تعداد مورد نياز
خريد بذر مناسب و با كيفيت
ورق كاغذ نم گير به تعداد لازم
در اختيار داشتن سالن سرپوشيده
بخاري
تجهيزات روشنايي
پمپ يك اينچ
قوطي هاي فلزي
لوله آبياري و ابزار نصب مهمترين ابزار و تجهيزات مورد نياز اين نوع كشت است.
مرحله دوم: انتخاب سيني كشت هيدروپونيك و نصب و راهاندازي سالن
در بين تجهيزاتي كه نام برديم ميتوان گفت خريد سيني كشت هيدروپونيك از اهيمت ويژهايي برخوردار است چرا كه كيفيت و مرغوبيت سيني مانع از كپك زدن محصول شما ميشود.
شركت پارس صنعت به اين نكته توجه ويژهايي كرده و با انتخاب مواد اوليه مرغوب براي توليد سيني هيدروپونيك باعث رضايت مشتريان خود از سراسر كشور شده است.
به همين علت توصيه ميكنيم براي اينكه خريدي مطمئن داشته باشيد و حتي اگر قصد خريد نداريد حتما با يك تماس تلفني از مشاوره كارشناسان شركت پارس صنعت استفاده كنيد.
مرحله سوم: خريد بذر مرغوب و قرار دادن بذرها در داخل سيني
بعد از راه اندازي سالن و نصب سينيهاي خريداري شده با فاصله 70 سانتي، شستشوي بذر را انجام ميدهيم تا قند اضافه آن گرفته شود و بعد داخل سينيها كه ورق نازك نم گير را داخل آن گذاشتيم پهن ميكنيم.
مرحله چهارم: آبياري بذرها
آبياري بذرها به صورت اسپري يا مهپاشي با فاصله زماني ۲ الي ۴ ساعت و هر دفعه به مدت ۱۰ الي ۲۰ ثانيه انجام ميشود. البته همانطور كه قبلا هم گفته شد حتما با توجه به نوع محصولي كه انتخاب كرديد از افراد باتجربه يا كارشناسان مربوطه مشاوره و مشورت لازم را بگيريدكنيد.
مشاوران و كارشناسان پارس صنعت آماده پاسخگويي به سؤالات و دغدغههاي شما هستند.
مرحله پنجم: برداشت محصولات
مدت زماني كه بايد براي برداشت محصول خود صبر كنيد حدود 7 الي 8 روز است و با توجه به اهميت موضوع باز هم توصيه ميكنيم چنانچه مبتدي هستيد در هر مرحله با توجه به نوع محصولي كه كشت كرديد از مشاوره كارشناسان پارس صنعت كمك بگيريد.
اهميت آموزش:
دامداران و كشاورزان زيادي به علت صرفه اقتصادي و نداشتن هزينههاي سنگين روش سنتي به سمت كشت هيدورپونيك روي آوردند.
قطعا انتخاب روش جديد، نياز به آموزش و مشاوره است. در غير اين صورت نه تنها سرمايه اوليه خود را از دست ميدهيد بلكه شايد زمان زيادي طول بكشد كه بتوانيد جبران مافات كنيد.
حرف آخر:
بنابراين توصيه ميكنيم چنانچه نياز به خريد تجهيزاتي با كيفيت داشتيد يا در هر مرحله از كشت نياز به مشورت پيدا كرديد تنها كافي است كه به يكي از مشاوران پارس صنعت تماس بگيرد.
ما در كنار شما هستيم.